Intertek GS keurmerk:
Het GS keurmerk is een vrijwillig veligheids keurmerk wat zeer hoog staat aangeschreven bij Duitse consumenten en producenten. Veel consumenten zien het GS keurmerk als een bewijs van kwaliteit van het product. 

Intertek is geaccrediteerd door de Duitse overheid.
Alle producten met het Intertek GS keurmerk zijn getest en voldoen aan de "Geräte- und Produktsicherheitsgesetz" (bekend als GPSG). Het GS keurmerk ("GS" staat voor "Geprüfte Sicherheit" (getest op veiligheid) is een gelicentieerd merk van de Duitse overheid en mag alleen worden uitgegeven door geaccrediteerde organisaties op het gebied van veiligheidstesten. Intertek is een gerenommeerde organisatie op het gebeid van GS keurmerken.
Bron: http://www.intertek-twn.com

 

CE Keurmerk:
De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte (EER: de Europese Unie plus ZwitserlandLiechtensteinNoorwegen en IJsland). CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving. Bijzonder is op te merken dat deze term nergens in een Europese richtlijn terug te vinden is.
Het doel van de CE-markering is dus tweeledig van aard. Enerzijds is het doel de vrije handel binnen de lidstaten te bevorderen terwijl anderzijds de veiligheid in het gebruik van de producten wordt verhoogd.
De CE-markering is onder andere een wettelijk verplichte aanduiding op producten die onder een van de "Nieuwe Aanpak"-richtlijnen vallen. Dat zijn bijvoorbeeld elektrische apparaten, machines, gastoestellen, speelgoed, liften, meetinstrumenten (water-, gas- en elektriciteitsmeters, weegschalen enz.) en persoonlijke beschermingsmiddelen (veiligheidshelmen, signalisatiekleding en dergelijke).]Met het aanbrengen van de CE-markering geeft de fabrikant of zijn gevolmachtigde aan dat het product aan alle van toepassing zijnde Europese regels voldoet en dat de conformiteits- of overeenstemmingsprocedures zijn voltooid. Bovendien moet hij in de meeste gevallen voor het betreffende product een conformiteitverklaring hebben opgesteld. In deze conformiteitverklaring is de producent of importeur verplicht aan te geven dat het product voldoet aan alle van toepassing zijnde Europese richtlijnen. Daarnaast is de producent of importeur verplicht aansprakelijkheid te accepteren voor zijn product..
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/CE-markering

© 2017 - 2024 Powerkick | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel